can't reach yawcam (by http) with service, no problem with GUI

Questions? Suggestions? Need help? Talk about anything related to Yawcam...
Post Reply
mfran2002
Posts: 5
Joined: Fri Sep 14, 2018 6:02 am

can't reach yawcam (by http) with service, no problem with GUI

Post by mfran2002 » Mon Jan 10, 2022 1:47 pm

Hi all,
I go soon to explain better:

I have installed yawcam on my laptop and if I run the user interface everything goes fine.
mainly I can reach my camera by http and stream perfectly

If I install the service and then (after the closure of the user interface) I start that service, I can't reach the camera anymore (http and stream).

really weird, since I have no problem with THE SAME settings, on another laptop

I tried to uninstall and reinstall the service and the whole app from the scratch, without success...

what can I do?
thanks

Advertisement



jacksboy
Posts: 1
Joined: Sun Jan 30, 2022 10:00 am

Re: can't reach yawcam (by http) with service, no problem with GUI

Post by jacksboy » Sun Jan 30, 2022 10:30 am

Hello, I have the same problem since 01/10/22. Yawcam no longer started when Windows 10 started and could no longer be reached via the stream. I reinstalled 6.2 and tried 7 as well. I also checked NOIP. everything OK. But yawcam doesn't work.

malun
Site Admin
Posts: 1548
Joined: Sun Jan 04, 2004 1:29 pm

Re: can't reach yawcam (by http) with service, no problem with GUI

Post by malun » Mon Mar 21, 2022 10:39 pm

Please make sure that Yawcam is allowed in the firewall.
When Yawcam runs with GUI it uses javaw.exe, but when it runs as a service it uses Yawcam_service.exe.
/malun

Post Reply